Ce haine se spală la 90 de grade

Atunci când vine vorba de spălarea hainelor, există diferite etichete și simboluri care ne ajută să înțelegem cum să le îngrijim corespunzător. Unul dintre aceste simboluri este temperatura maximă de spălare, care indică temperatura la care putem spăla hainele fără să le deteriorăm. Una dintre temperaturile cele mai ridicate pe care le putem seta pe mașina de spălat este 90 de grade Celsius. Dar ce haine se pot spăla la această temperatură extremă? Află mai jos!

Textul prezentat este rezultatul acțiunilor noastre în parteneriat cu juniorswim.ro

Haine rezistente la temperaturi ridicate

Există câteva tipuri de haine care pot fi spălate în condiții de temperatură înaltă, cum ar fi 90 de grade Celsius:

 • Prosoape de bucătărie și prosoape de baie: Acestea pot fi spălate la temperaturi ridicate pentru a asigura o igienă corespunzătoare.
 • Lenjerii de pat și pilote: Acestea pot conține acarieni și bacterii, așa că spălarea la temperaturi înalte este recomandată pentru a le curăța în profunzime.
 • Hainele de pat pentru copii: Deoarece copiii sunt mai sensibili la bacterii și alergeni, este indicat să spălați hainele de pat pentru copii la temperaturi ridicate.
 • Uniforme și lenjerii de lucru: Acestea pot fi expuse la diverse substanțe sau germeni, iar spălarea la temperaturi înalte ajută la eliminarea acestora.
Vezi și:  Cu ce se spală hainele să miroase frumos

Ce haine NU trebuie spălate la 90 de grade

În general, majoritatea hainelor nu necesită spălare la temperaturi atât de ridicate. De fapt, spălarea la 90 de grade poate afecta negativ anumite materiale și culori. Iată câteva tipuri de haine pe care NU ar trebui să le spălați la această temperatură:

 • Haine delicate: Acestea pot fi deteriorate sau decolorate de căldura și agitația excesivă din timpul spălării la 90 de grade. Este mai bine să le spălați manual sau să utilizați un program de spălare delicată.
 • Haine colorate intens: Temperatura înaltă poate provoca decolorarea sau pătarea hainelor colorate intense. Verificați întotdeauna eticheta de întreținere a hainei pentru a vedea temperatura maximă recomandată.
 • Hainele din lână sau mătase: Aceste materiale delicate trebuie spălate manual sau într-un program special pentru materiale sensibile.
 • Hainele cu aplicații sau detalii fragile: Elementele decorative sau delicate pot fi afectate de temperaturile înalte și de agitația puternică din timpul spălării la 90 de grade.

Recomandări pentru spălarea la 90 de grade

Dacă decideți să spălați hainele la 90 de grade Celsius, iată câteva recomandări pentru a obține cele mai bune rezultate:

 • Sortați hainele în funcție de culori și tipuri de materiale pentru a evita decolorarea sau deteriorarea.
 • Folosiți un detergent de înaltă calitate, potrivit pentru spălarea la temperaturi ridicate.
 • Asigurați-vă că mașina de spălat este potrivită pentru spălarea la 90 de grade și că hainele nu vor fi deteriorate de agitația puternică.
 • Verificați eticheta de întreținere a fiecărei haine pentru a vă asigura că aceasta poate fi spălată la 90 de grade.

FAQ despre spălarea la 90 de grade

1. Este sigur să spăl hainele la 90 de grade?

Da, este sigur să spălați anumite haine la 90 de grade, dar asigurați-vă că verificați eticheta de întreținere pentru a vedea dacă acest lucru este recomandat pentru fiecare haină în parte.

Vezi și:  Cu ce se sterge markerul permanent?

2. Ce se întâmplă dacă spăl hainele la o temperatură prea înaltă?

Spălarea hainelor la o temperatură prea înaltă poate duce la decolorare, deteriorarea materialului sau micsorarea hainelor. Este important să respectați instrucțiunile de pe eticheta de întreținere.

3. De ce ar trebui să spăl hainele la temperaturi înalte?

Spălarea hainelor la temperaturi înalte ajută la eliminarea bacteriilor, acarienilor și a altor alergeni care pot fi prezente pe haine.

4. Există alternative la spălarea hainelor la 90 de grade?

Da, puteți utiliza programe de spălare delicate, programe cu temperaturi mai scăzute sau spălarea manuală pentru hainele care nu pot fi spălate la 90 de grade.

5. Pot spăla la 90 de grade toate tipurile de haine rezistente?

Nu, fiecare haină rezistentă are propriile instrucțiuni de întreținere. Verificați eticheta de întreținere pentru a vedea temperatura maximă recomandată.

Vezi și:

Photo of author

Akin

Akin este un pasionat călător și aventurier înrăit. Pe blogul nostru, el împărtășește experiențele sale de călătorie și destinațiile uimitoare pe care le-a explorat. Cu entuziasmul său pentru descoperiri și dorința de a cunoaște culturi noi, Akin ne inspiră să ieșim din zona de confort și să explorăm frumusețea lumii înconjurătoare.

Lasă un comentariu