Cum se curăță mașina de spălat

Curățarea mașinii de spălat este un aspect important al întreținerii și menținerii performanței optime a aparatului electrocasnic. O mașină de spălat murdară sau neglijată poate duce la rezultate proaste de spălare și chiar la defectarea aparatului. În acest articol, vom explora pașii necesari pentru curățarea eficientă a mașinii de spălat, astfel încât să vă asigurați că rufele dumneavoastră sunt curate și proaspete în fiecare spălare.

De ce este importantă curățarea mașinii de spălat?

Curățarea mașinii de spălat este esențială pentru a elimina reziduurile, murdăria și bacteriile acumulate în timp. În timpul ciclurilor de spălare, rufele eliberează particule de murdărie, detergenți și alte substanțe care se pot acumula în interiorul mașinii. Acest lucru poate duce la formarea depunerilor de calcar, dezvoltarea mirosurilor neplăcute și creșterea riscului de contaminare bacteriană.

Cum se curăță mașina de spălat

Pentru a curăța eficient mașina de spălat, urmați acești pași simpli:

1. Curățarea tamburului

Pentru a curăța tamburul mașinii de spălat, începeți prin pregătirea unei soluții de curățare. Amestecați o cantitate egală de oțet alb și apă caldă într-un recipient. Apoi, turnați soluția în compartimentul de detergent al mașinii și alegeți un ciclu de spălare la temperatură ridicată sau un ciclu de autocurățare, dacă este disponibil. Aceasta va ajuta la eliminarea reziduurilor și a bacteriilor din interiorul tamburului.

Vezi și:  Cu ce se dă jos gelul de pe unghii?

2. Curățarea compartimentului de detergent și a garniturilor

Pentru a curăța compartimentul de detergent și garniturile, scoateți-le din mașină și clătiți-le cu apă caldă. Dacă sunt murdare sau acoperite de reziduuri de detergent, utilizați o perie de dinți veche sau o perie cu peri moi pentru a le curăța cu apă și săpun. După curățare, asigurați-vă că le uscați complet înainte de a le reașeza în mașină.

3. Curățarea filtrului de scurgeri

Filtrul de scurgeri este responsabil de reținerea obiectelor străine și a resturilor de pe haine în timpul spălării. Pentru a-l curăța, opriți mașina de spălat și scoateți cablul de alimentare din priză. Găsiți filtrul de scurgeri, care este de obicei situat în partea inferioară a mașinii, în spatele unei clapete de acces. Deschideți clapeta și eliberați filtrul. Clătiți-l sub apă curgătoare pentru a îndepărta reziduurile și blocajele. Asigurați-vă că verificați și curățați orice obiecte străine din interiorul camerei de scurgere înainte de a reașeza filtrul și a închide clapeta.

4. Curățarea garniturii ușii

Garnitura ușii mașinii de spălat poate acumula murdărie, reziduuri și mucegai în timp. Pentru a o curăța, pregătiți o soluție de curățare din apă caldă și detergent delicat. Înmuiați o cârpă curată în soluție și curățați cu grijă garnitura ușii. Asigurați-vă că curățați atât partea interioară, cât și cea exterioară a garniturii. După curățare, clătiți cu apă curată și uscați cu o cârpă curată.

5. Curățarea suprafețelor exterioare

Suprafețele exterioare ale mașinii de spălat pot fi curățate cu apă caldă și detergent delicat. Utilizați o cârpă moale sau o burete pentru a curăța cu grijă carcasa și panoul de control. Evitați utilizarea produselor abrazive sau a solvenților puternici care ar putea deteriora finisajul mașinii.

Vezi și:  Ce haine se spală la 90 de grade

Întreținerea regulată a mașinii de spălat

Pentru a preveni acumularea de murdărie și reziduuri în mașina de spălat, este recomandat să efectuați următoarele acțiuni de întreținere regulată:

  • Curățați compartimentul de detergent și garniturile după fiecare spălare.
  • Asigurați-vă că mașina de spălat este bine ventilată pentru a preveni dezvoltarea mucegaiului.
  • Evitați supraîncărcarea mașinii de spălat pentru a permite o spălare eficientă.
  • Folosiți cantitatea potrivită de detergent pentru fiecare ciclu de spălare.
  • Verificați și curățați filtrul de scurgeri periodic, în funcție de recomandările producătorului.
  • Curățați tamburul și garnitura ușii cel puțin o dată pe lună.

Întrebări frecvente

Cât de des ar trebui să curăț mașina de spălat?

Se recomandă curățarea mașinii de spălat cel puțin o dată pe lună pentru a preveni acumularea de murdărie și reziduuri.

Pot folosi oțet alb pentru curățarea mașinii de spălat?

Da, oțetul alb poate fi folosit pentru curățarea mașinii de spălat. Este eficient în eliminarea reziduurilor și a mirosurilor neplăcute. Asigurați-vă că utilizați oțet alb și nu oțet de cidru sau alte tipuri de oțet.

Cum pot preveni formarea depunerilor de calcar în mașina de spălat?

Pentru a preveni formarea depunerilor de calcar, puteți adăuga o cantitate mică de oțet alb în compartimentul de detergent o dată pe lună și alegeți un ciclu de spălare la temperatură ridicată. De asemenea, puteți utiliza tablete speciale de curățare a mașinii de spălat care ajută la îndepărtarea calcarului.

De ce mașina de spălat miroase urât?

Mirosurile neplăcute din mașina de spălat pot fi cauzate de acumularea de reziduuri, bacterii sau mucegai. Este important să curățați regulat mașina de spălat și garniturile pentru a preveni apariția mirosurilor neplăcute. De asemenea, puteți rula un ciclu de spălare cu o soluție de curățare pe bază de oțet alb pentru a ajuta la eliminarea mirosurilor.

Vezi și:  Cu ce se curăță mașina de spălat rufe

Astfel, curățarea regulată și corectă a mașinii de spălat este esențială pentru a vă asigura că aparatul funcționează eficient și rufele dumneavoastră sunt curate și proaspete. Urmați pașii menționați mai sus și acordați atenție întreținerii regulare pentru a vă bucura de o mașină de spălat în stare excelentă.

Vezi și:

Photo of author

Akin

Akin este un pasionat călător și aventurier înrăit. Pe blogul nostru, el împărtășește experiențele sale de călătorie și destinațiile uimitoare pe care le-a explorat. Cu entuziasmul său pentru descoperiri și dorința de a cunoaște culturi noi, Akin ne inspiră să ieșim din zona de confort și să explorăm frumusețea lumii înconjurătoare.

Lasă un comentariu